Pintail Duck - ihaldatud trofee jahimees

Pintail duck, fotod ja videod, mille kohta te selles artiklis näete - ilma liialduseta, üks maailma ilusamaid ja tavalisemaid pardid. Ta elab Ameerika vetes, Euroopas ja Aasias. Meie riigis võib seda leida nii tundras kui ka taigas, kuigi püütakse vältida metsa- ja kasvualasid. Ekspertide sõnul on selle parti jaht väga raske. Miks meiega teada saada.

See part sai oma ebatavalise vale nime tänu sellele, et sabal on mitu pikka sulgi, mis meenutavad awl. Suuruselt on see lind veidi väiksem kui sinikael, väga elegantne ja vilgas. Pintail tõuseb veest ilma lindude tavapärase väljapääsuta, kiirendab kiirust ja lendab väga kiiresti. Sellepärast peetakse selle parti jahipidamist üheks kõige raskemaks.

Väline omadus

Nagu paljud ornitoloogid ja innukad jahimehed ütlevad, on pintail tõeliselt üks kõige atraktiivsemaid pardid. Tal on puhas keha ja ilus värv. Kevadel ja suvel on mehel väga erinev kontrast. Pruunid ja hallid toonid domineerivad rohkem suledes, kuid valge ja musta immutamisega segamine loob väga ilusa välimuse. Paljude värvi poolest naised sarnanevad enamiku teiste looduslike partidega, nagu on näha fotol.

Õhuke, graatsiline keha on täiendatud pikliku kaela, kitsa pika saba ja teravate tiibadega. Täiskasvanud meeste keskmine kaal on 600–1300 grammi (sõltuvalt elukohast ja hooajast), naised ulatuvad 400–1000 grammini. Põrandal on peegli peeglil lilla värvusega ebatavaline pronksvärv. See on see omadus, mis meelitab paljusid pardi ilu tundjaid.

Aretus

Nii nende partide emased kui ka isased jõuavad üheaastase vanuseni seksuaalse küpsuseni, mistõttu nad reeglina ühinesid esimese aasta lõpuks. Esiteks, talveaedadel detsembri ümber segunevad karjad ja mehed hakkavad paarituma. Erinevates positsioonides püüab drake meelitada oma naise tähelepanu. See võib kiirendada tiibade tiibu või rõngavat heli.

Tavaliselt moodustuvad paarid talvitumise ajal, mistõttu linnud tulevad pesitsuskohtadesse partneritega. Üksikud mehed lendavad ise ja jätkavad naise otsimist juba kodumaal. Pintail on üks esimesi parte, mis pärast talveunemist naaseb. Neid võib näha jõgede ja järvede kaldal, kui vee pind on endiselt jääga kaetud.

Erinevalt teistest pardiliikidest eelistavad pintail-naised pesa eemale oma lapsepõlvest möödunud kohast. Sageli lahkuvad nad välja ja uurivad uusi territooriume. Linnud ehitavad maa peale pesa, mõnikord kuni 1,5 km kaugusele reservuaarist. Eelista ülekasvanud pilliroogu või rohu. Allapanu on väga vähe, part jääb vaid vähe rohu ja pannakse pesa ümber.

Üks sidur koosneb 7-10 munast. Kui näiteks munaga juhtub midagi, sööb kiskja neid, siis naised edasi lükkavad. Umbes 25 päeva kestav haudemunad, mees lahkub sel ajal. Haudemunade tibud küpsevad kiiresti ja pärast paari tunni möödumist emale tiigile. 40 päeva pärast nad juba oskavad lennata.

Levik ja eluviis

Pinniliha põgeneb väga hästi ja ujub, kuid ta ei soovi sukelduda, seetõttu eelistab ta veeta suurema osa ajast veega. Lind levib väga suurel alal, jõudes isegi Arktika mandrite rannikuni. See elab Euroopas, Aasias, Ameerikas, kuid kõige arvukam Euraasia lääneosas. Meie riigi territooriumil võib näha peaaegu kõikjal.

Talvimise puhul on ainult Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikide läänepoolsed linnupopulatsioonid püsiva eluviisi. Teistes piirkondades pardi rändamine. Euraasias on kolm talvitusvööndit ja pinnavee rännet. Esimene neist on Euroopa lääneosa, teine ​​on Musta mere rannik, Vahemeri ja Lääne-Aafrika, kolmas on Lähis-Ida, Ida-Aafrika ja Pärsia laht.

Euroopas on partide talved Belgias, Taanis, Hispaanias, Itaalias, Loode-Prantsusmaal ja Ühendkuningriigis. Nagu ka teistes maailma riikides, näiteks Indias on talve ajal kõige rohkem Pintaili populatsiooni.

Ränne ja niitmine

Pinnarahvaste isased, nagu paljud teised pardid, teevad moltide ajal väikesed migratsioonid. Juuni alguses lahkuvad drakes'e partid enne pesemisperioodi pesitsuspaikadest ja lendavad enam kaitstud aladele. Näiteks valivad nad suured pilliroo järved, suured jõe deltad või madalamad jõed. Lonely naised võivad mõnikord lennata nendesse piirkondadesse, samuti need, kes on kaotanud siduri. Meie riigis vormitakse Voltga, Obi ja Uurali jõgede deltas moltimise ajal.

Võimsus

Tänu pika, õrnale kaelale võivad pardid saada piisava sügavusega toitu, kuid nad harva sukelduvad ja panevad pea veidi veesse.

Üldiselt on toit segatud ja sõltub suuresti lindude elupaigast. Nii näiteks, põhjapoolsetes tsoonides söövad pardid rohkem loomasööta ja lõunas - köögiviljad. Taimse sööda puhul eelistab lind teraviljaid, samuti mitmesuguste veekeskkonna taimede osi, sealhulgas selliseid, nagu lambakasvatus, sabad ja järve pilliroog.

Kevadel ja suvel ilmuvad toitumisse erinevad molluskid, väikesed koorikloomad, putukate vastsed, sääsed ja mardikad. Väikesel arvul ja põhiliselt põhjapoolsetel laiuskraadidel sööb pardi kala väikeseid kalu, mädanikuid, krevette ja piima.

Загрузка...

Загрузка...

Populaarsed Kategooriad